ОСНОВНА ШКОЛА

“ДИМИТРИЈЕ ПРИЦА”

ДОЊА БРЊИЦА

адреса

ОШ  “Димитрије Прица”
Доња Брњица бб
Приштина

Telefon i E-mail

telefon :   
e-mail :  dimitrije99prica@gmail.com

Мени

Предмети

Дигитална библиотека

Радионица Толеранције у Нижим Разредима: Изградња Дрва Толеранције

нов 23, 2023 | Вести

Ученици нижих разреда наше школе активно су учествовали у радионици посвећеној дану толеранције, која је одржана 16.11.2023. године. Ова инспиративна активност била је прилика за подстицање разумевања, поштовања и прихватања међу ученицима, а резултат тога био је креативно израђено дрво толеранције.

Учитељице су заједно са ученицима покренули дискусију о важности толеранције у свакодневном животу. Разговарали су о различитостима, поштовању и разумевању друге деце и људи. Након дискусије, ученици су били инспирисани да заједничким снагама створе визуални приказ толеранције.

Главни део радионице био је стварање колажа у облику дрвета толеранције. Ученици су користили различите боје и текстуре папира како би направили листове дрвета. На сваком листу, пажљиво су исписали појмове који представљају кључне елементе толеранције. Међу тим елементима налазили су се појмови попут љубави, среће, праштања, договора, хуманости итд.

Овај креативни процес није само подстицао маштовитост ученика већ је такође био одличан начин да се апстрактне вредности толеранције претворе у визуелни приказ. Дрво толеранције, састављено од пажљиво израђених листова, постало је симбол заједништва и разноликости у школи.

Кроз овакве радионице, ученици су не само учили о важности толеранције већ су и стварали трајне симболе који ће их подсећати на те вредности у будућности. Ова иницијатива представља пример како се едукација може спојити с креативним изразом како би се постигао дубљи ниво разумевања и поштовања међу ученицима.