ОСНОВНА ШКОЛА

“ДИМИТРИЈЕ ПРИЦА”

ДОЊА БРЊИЦА

адреса

ОШ  “Димитрије Прица”
Доња Брњица бб
Приштина

Telefon i E-mail

telefon :   
e-mail :  dimitrije99prica@gmail.com

Мени

Предмети

Дигитална библиотека

Гласно и поново у свету књиге!

феб 28, 2024 | Вести

У складу са позивом Друштва школских библиотекара Србије, наша школа се, већ седми пут по реду, поново придружила акцији “Читајмо гласно” поводом Националног дана књиге. Циљ ове предивне иницијативе јесте неговање и промоција културе читања и читалачке писмености код најмлађих.

Уз велику радост и ентузијазам, овој акцији су се одазвали наши ученици од трећег до осмог разреда. Окупљени у школској библиотеци, ученици су својим гласним читањем оживели странице књига, истовремено инспиришући своје вршњаке да се дубље уроне у свет литературе.

Ова племенита иницијатива није само подстакла читање већ је и створила атмосферу заједништва и подршке међу школском заједницом. Снажна порука коју су послали ученици својом активном партиципацијом јесте да је читање не само важан део образовног процеса, већ и кључни елемент за лични развој и обогаћивање духа.

На крају овог дана посвећеног књизи, желимо да изразимо срдачну захвалност нашој школској библиотекарки, Јелени Јанковић Цвејић, на организацији и преданој реализацији ове значајне акције.